Tjockbullar
bakas i 250 grader C, 5-10 min
recept för ca. 12 bröd
100g jäst
1 L mjölk
1 msk anis
1 msk fänkål
2 hg margarin
2 dl sirap
3/4 dl socker
1/2 L kokt, mald potatis
1 1/2 L rågsikt
1 1/2 L vetemjöl
Smält margarinet i en kastrull och häll i mjölken. Värm till ca. 37 grader. Smula jästen i en bunke och häll över mjölken och margarinet. Rör tills jästen löst upp sig. Blanda i resten av ingredienserna och knåda degen en stund. Lägg över en bakduk och låt jäsa 20-30 min. Dela degen i 10-12 delar och kavla ut varje del till en rund kaka, ca. 30 cm i diameter. Låt jäsa 10-15 min och baka sedan mitt i ugnen 5-10 min.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar